Läs mer

Safeselfie är en webbplats om ofrivillig bild- och filmspridning på internet.

Grundare till sajten: Caroline Engvall, författaren och journalisten som 2008 skrev boken ”14 år till salu”, en sann historia om 14-åriga Tessan som började sälja - och sedan ge bort sin kropp gratis efter en våldtäkt. Sedan dess är Caroline en röst för de unga vars egna röster inte hörs. 14 år till salu har sålt i över 200 000 exemplar och fick platinapocketpris på Bok & Bibliotek 2010. Caroline Engvall blev ”Årets modiga Mama” på Årets Mama-galan 2011.Caroline Engvall har också skrivit böcker om att skada sig genom sex och om den svenska barnsexhandeln med barn. Läs gärna "Skamfläck", "Skuggbarn", "Virtuell våldtäkt - om unga och sexbilder på nätet" och deckarna "Ärren vi bär" och "Judasvaggan."

Caroline Engvall föreläser för såväl unga som vuxna om sex som ångestdämpning, barn i svensk sexhandel, inhemsk människohandel med barn samt konsekvenserna av ofrivilligt spridda sexuella bilder och filmer på internet.

Tack till alla sakkunniga som har bidragit med sin kunskap till safeselfie.se: Linda Jonsson (socionom och doktorand vid Linköpings universitet), Carl Göran Svedin (professor i barnpsykiatri vid Linköpings universitet) och Åsa Landberg, leg psykolog.

Safeselfie.se är gjord med stöd av Skandias stiftelse Idéer för livet.

Teknisk utveckling och foto: Mixmedia, Johan Almblad

Design: Gabriel Nordeborn.