Hemma hade ingen koll på vad jag gjorde på internet. Mamma och pappa tillät två timmar vid datorn varje dag, men de kollade aldrig vad jag gjorde.

Jason, 16

Jag började surfa runt på olika chattsidor och provade mig fram med olika profilbilder. Jag märkte att så fort jag la upp en bild utan tröja på överkroppen började jag få uppskattande kommentarer från både killar och tjejer. Det kändes som ett kul experiment. Jag ville testa vad som hände om en bild såg ut på olika sätt. Jag hade knappt kommit in i puberteten när jag la ut min första bild, men det verkade inte spela någon roll för de som surfade på den där sidan.

Jag fick massor av kommentarer och förfrågningar om sex, främst från män, men jag struntade i dem. Det var ju inte därför jag la ut bilderna.

Jag gillade känslan liksom. Det var kul att få alla de där kommentarerna, att prata med någon i realtid på internet om en själv. Hemma var det aldrig någon som berömde mig för mitt utseende eller för vad jag gjorde.
Att lägga ut foton på mig själv var först bara en kul grej, men till slut blev jag faktiskt lite beroende av nyfikenheten på vad folk skulle säga om bilderna. Jag kände mig som en modell, liksom, som snabbt kunde få kommentarer på mitt utseende. Jag har alltid fått komplimanger för hur jag ser ut och bilderna på nätet blev väl som en förlängning av det. Jag kunde inte få nog av dem. Hemma hade ingen koll på vad jag gjorde på internet. Mamma och pappa tillät två timmar vid datorn varje dag, men de kollade aldrig vad jag gjorde. Om de frågade sa jag alltid att jag spelade World of Warcraft. De verkade nöja sig med det. Och visst spelade jag lite också, men bilderna var en ganska stor del av mitt liv.